Terug naar artikeloverzicht

“Een cursus sneller typen, dat heb ik echt niet nodig hoor! Met twee vingers gaat het toch ook goed?”

Ik hoor het veel mensen vaak zeggen. Natuurlijk gaat het best goed, dat typen met twee vingers. Ik zit nu zelf dit stuk te typen en toch bekruipt me het gevoel dat het beter kan… Ik maak best veel fouten en ik kijk continue of ik op de juiste lijn zit te typen..

Hmm.. Misschien maar eens induiken.

Tegenwoordig zit iedereen achter zijn scherm, laptop, pc, i-pad of telefoon te typen. We kijken naar ergonomie, houding en nog meer van dat soort zaken, want oh-oh, we moeten wel uitkijken voor onze gezondheid, work-life balance etc. Maar wat nou als je sneller klaar bent met je werk? Wat kan je dan nog meer doen? Hoe zou je dan met je tijd omgaan?

Een rekensom:

Stel; je bent gemiddeld 5 uur per dag bezig met “computerwerk”, dat wil zeggen, met het typen van emails, whatsappjes, offertes, rapporten etc.

Je typt dit allemaal met twee vingers, wat ongeveer inhoudt dat je 100 aanslagen per minuut zal halen.. (ik denk voor mezelf minder, leeftijd zit ook niet mee).

Als ik een cursus sneller typen heb gevolgd, verdubbel ik mijn aanslagen naar 200 per minuut!

Dat zou betekenen dat ik met de helft van mijn tijd het computerwerk af heb. Ik bespaar dus 2,5 uur per dag!

2,5 uur extra tijd om na te denken hoe ik mijn bedrijf beter kan runnen, 2,5 uur extra om mijn team beter te managen; 2,5 uur extra tijd om meer werk af te krijgen. Kortom, hoe dan?

Doordat je blind gaat typen, ga je ook sneller typen met minder kans op fouten. Hierdoor ben je dus gewoon sneller klaar!

Stel je voor dat je een team van 4 mensen de cursus laat doen. De besparing op jaarbasis (aan tijd én geld) zou dan zijn:

2,5 uur x 5 dagen x 40 werk weken per jaar= 500 uur

In geld zou dat kunnen zijn:

Functie                                      Uurloon      Totaal per jaar

Administratief medewerker  € 35,00       € 17.500

Leerkracht                                € 45,00       € 22,500

Arts                                            €125,00       € 62.500

Advocaat                                   €150,00       € 75.000

Dat is dan nog maar in het eerste jaar! Gemiddeld neemt het aantal aanslagen per minuut per jaar toe met 15%… Dus reken maar uit!

Je kan dus zeggen, dat je, door middel van het aanbieden van een cursus sneller typen aan je mensen in je bedrijf, veel tijd over houdt voor hen om meer en beter werk te verrichten.

Kosten versus baten:

4 x cursus á €300    €1.200

4 x besparing (administratief medewerker) op jaarbasis €70.000

Tel uit je winst!

Met een cursus zou je dan bijna iemand extra kunnen aannemen, doordat het team sneller werkt!

Met dezelfde kosten meer werk verrichten, dat levert dus meer winst op voor je bedrijf!

Natuurlijk, hoor ik je zeggen… ik ga echt niet iemand extra aannemen, omdat iedereen met 10 vingers blind typt. Maar stel je eens voor…. Je houdt meer tijd over, je mensen zijn effectiever bezig. Het plezier in het werk neemt toe, het ziekteverzuim daalt. Wat een klein iets allemaal te weeg kan brengen. Wat houdt je tegen?

Test hier je snelheid

Groet,

 

Mike Hendriks

 

Hendriks&Sales Assoer 5 3823 KN Amersfoort Tel: +31615172504 info@hendriksensales.nl www.hendriksensales.nl