Klassikale typecursus
Nee, de lesopdrachten zijn voor in de les. Soms maak je niet alle opdrachten, omdat je tijdens de les andere opdrachten hebt herhaald of extra uitleg hebt gehad.
Nee, in de vakanties worden geen extra lesweken opengesteld. Dit betekent dan dat je meer tijd hebt om je huiswerk af te maken. Eventueel extra oefenen/herhalen mag natuurlijk altijd.
Mis je een keer een klassikale les door ziekte of om een andere reden?
Geen enkel probleem. Bij elk level is een instructievideo beschikbaar. In deze video-instructie worden de nieuwe letters en/of tekens uitgelegd.
Direct na afloop van het examen weten cursisten of zij zijn geslaagd voor het examen. De diploma-uitreiking is meestal de week erna. De leerlingen krijgen na het examen een uitnodiging mee.
Bij de klassikale cursus moet er minimaal 100 aanslagen per minuut worden getypt met een maximaal foutpercentage van 0,75%.
Het examen duurt een half uur. Je krijgt uitleg en er worden twee teksten van 7 minuten getypt. Het is niet handig dat ouders staan te wachten. Dit geeft extra druk voor de cursisten.
Bij het examen type je twee teksten van 7 minuten. Om te slagen voor je diploma moet minimaal één van de twee teksten voldoen aan de minimale norm. De beste van de twee telt voor je resultaat.
Mocht een leerling na het afronden van het examen niet geslaagd zijn, is er de mogelijkheid om binnen de jaarlicentie te blijven oefenen en herexamen te doen.
Computerinstellingen en apparatuur
De TypeApp is compatible met Google Chrome, laatste versie, Internet Explorer 10 en hoger, Mozilla Firefox, laatste versie, Safari, laatste versie. Indien de gebruiker één van deze browsers gebruikt, dan is de TypeApp toegankelijk op zowel PC als MAC, ongeacht besturingssysteem. Taal/toetsenbordinstelling Verenigde Staten Internationaal.
Op een tablet of de iPad werkt de TypeApp niet.
Covid-19
TypeApp past de adviezen en richtlijnen van het RIVM toe. Ici.rivm.nl/richtlijnen/covid-19#index_Ziekte—Besmettelijkheid.
De leerlingen van de typecursus zijn van de groepen 6,7 en 8. Voor leerlingen vanaf groep 3 geldt dat zij thuisblijven: · Bij verkoudheidsklachten of andere klachten die passen bij COVID-19 (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak); · Het kind een volwassen gezinslid heeft met klachten, passend bij COVID-19 (koorts en/of benauwdheidsklachten) · Wanneer een leerling positief getest is op corona moet hij/zij tenminste 7 dagen thuisblijven en uitzieken. De leerling mag pas weer naar de typeles als hij/zij na deze 7 dagen ook 24 uur geen klachten meer heeft. Zie voor meer informatie over thuisblijven: Ici.rivm.nl/leefregels · Als iemand in het huishouden van de leerling koorts boven de 38 C en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft de leerling ook thuis. · Als iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten heeft, mag de leerling weer naar de typeles. · Als iemand in het huishouden van de leerling getest is op COVID-19 en een positieve uitslag heeft, moet de leerling wachten tot die persoon 24 uur klachtenvrij is en dan 14 dagen na het laatste contact met die persoon, thuisblijven. |
TypeApp past de adviezen en richtlijnen van het RIVM toe. Vanaf 1 juni moet iedereen in Nederland met de volgende klachten thuisblijven:
- Verkoudheidsklachten: Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
- Verhoging of koorts >38 C.
- Moeilijk ademen/benauwdheid.
- Plotseling verlies van reuk of smaak (zonder neusverstopping).
- Wanneer een personeelslid positief getest is op corona moet hij/zij tenminste 7 dagen thuisblijven en uitzieken. Het personeelslid mag pas weer lesgeven als hij/zij na deze 7 dagen ook 24 uur klachtenvrij is.
- Als iemand in het huishouden van het personeelslid koorts boven de 38 C en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft het personeelslid ook thuis. Als iedereen binnen het huishouden 24 uur klachtenvrij is, mag het personeelslid pas weer lesgeven.
Als iemand in het huishouden van de leerling getest is op COVID-19 en een positieve uitslag heeft, moet de leerling wachten tot die persoon 24 uur klachtenvrij is en dan 14 dagen na het laatste contact met die persoon, thuisblijven.
Bij afwezigheid van personeel wordt (indien mogelijk) vervangen. Indien er geen vervanging is, kunnen de mogelijkheden van thuisonderwijs door TypeApp worden ingezet. Dit is afhankelijk van de duur van de afwezigheid van de docent.
In het geval van een Lockdown worden klassikale lessen omgezet naar online lessen en zullen nieuwe groepen ook online worden opgestart. De lessen worden door middel van thuisonderwijs door TypeApp verzorgd. TypeApp heeft veel ervaring met het begeleiden op afstand. Het programma Typeapp is daarvoor volledig ingericht met video-instructies en een volgsysteem voor de docent. Zodra de Lockdown wordt opgeheven worden de resterende lessen weer klassikaal hervat.
Oefenen
De TypeApp is een interactief lesprogramma. Ook wel “Serious Game” genaamd. De cursisten krijgen de opdracht om een feest te organiseren. In elk level kunnen zij de benodigde gadgets verdienen: een feestzaal, taart, hapjes, kleding, een DJ etc. In het welkomstpakket zit een handleiding met uitleg.
In principe is leren typen met de TypeApp voor iedereen geschikt. Echter het programma is qua uitstraling afgestemd op leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar.
Onderwijs
De TypeApp kan individueel door leerlingen worden gevolgd. De aanmeldingsformulieren kunnen naar de school worden opgestuurd. Ook kan de TypeApp op school ingezet worden als naschoolse activiteit. Docenten van Basic Typewriting geven dan 15 weken les. Het is ook mogelijk om de TypeApp in te passen in het onderwijsprogramma voor de groepen 6, 7 of 8. Leraren van de school krijgen dan toegang tot het volgsysteem en kunnen de leerlingen van de eigen klas volgen. Vraag naar de mogelijkheden!
De TypeApp kan individueel door leerlingen worden gevolgd. De aanmeldingsformulieren kunnen naar de school worden opgestuurd. Ook kan de TypeApp op school ingezet worden als naschoolse activiteit. Docenten van Basic Typewriting geven dan 13 weken les. Het is ook mogelijk om de TypeApp in te passen in het onderwijsprogramma voor de groepen 6, 7 of 8. Leraren van de school krijgen dan toegang tot het volgsysteem en kunnen de leerlingen van de eigen klas volgen. Vraag naar de mogelijkheden!
Basic Typewriting, gelooft in de kracht van persoonlijke begeleiding. Wij maken gebruik van de mogelijkheden van onze online leeromgeving de TypeApp, maar daarnaast wordt elke cursist vanaf het begin van de cursus tot het behalen van het diploma begeleid. Bij de klassikale lessen door de docent en bij de online lessen vanuit het instituut.
Wij zijn al bijna 25 jaar specialist op het gebied van typecursussen voor kinderen. Bij ons staat het belang van het kind voorop. Met de unieke lesmethode kan elk kind in slechts enkele weken een waardevolle vaardigheid aanleren. Door onze persoonlijke begeleiding krijgt iedere cursist een cursus op maat.
Algemeen
Ja, alle aanpassingen die nodig zijn bij dyslexie zijn in het programma verwerkt. De letters kunnen zowel visueel als auditief worden aangeboden, de achtergrond/letterkleur kan worden ingesteld en er is voor een lettertype gekozen waarbij alle letters afwijkend zijn. Ook de letters, die gespiegeld kunnen worden.
Wij hanteren geen minimale of maximale leeftijd. De lesmethode werkt voor jong en oud. Ook volwassenen volgen de typecursus bij BTA. Voor een optimaal resultaat en motivatie is de cursus echter speciaal ontwikkeld voor basisschool- leerlingen in de leeftijd van 8 – 14 jaar.
De online leeromgeving werkt via Internet in de meest gebruikte browsers.
De klassikale lessen zijn gepland op de scholen. Hiervoor zijn vaste startdata gepland. Kijk bij de cursusdata voor de startdata op de verschillende scholen. Staat jouw school er niet bij? Vraag naar de mogelijkheden om de cursus bij jou op school te organiseren.
BTA staat ingeschreven in het Centraal Register kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Opname in dit register betekent dat BTA voldoet aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor kort Beroepsonderwijs. Opname in dit register is een gevolg van een kwalitatieve audit van onze organisatie. Uitgangspunten bij deze audit zijn: zorgvuldigheid, kennis, rechtszekerheid en betrouwbaarheid.