Online typecursus veelgestelde vragen

Direct na het afronden van het examen weet de cursist of hij/zij geslaagd is.

Bij de online cursus moet er minimaal 100 aanslagen per minuut worden getypt met een maximaal foutpercentage van 1%.
Bij het examen worden twee teksten van 7 minuten getypt.
Als één van de twee examens voldoet aan de minimale norm. De beste van de twee telt voor je resultaat.
Ja, cursisten kunnen binnen de jaarlicentie net zo lang blijven oefenen tot zij het examen halen.

Computerinstellingen en apparatuur

De TypeApp is compatible met Google Chrome, laatste versie, Internet Explorer 10 en hoger, Mozilla Firefox, laatste versie, Safari, laatste versie. Indien de gebruiker één van deze browsers gebruikt, dan is de TypeApp toegankelijk op zowel PC als MAC, ongeacht besturingssysteem. Taal/toetsenbordinstelling Verenigde Staten Internationaal.

Op een tablet of de iPad werkt de TypeApp niet.

Oefenen

De TypeApp is een interactief lesprogramma. Ook wel “Serious Game” genaamd. De cursisten krijgen de opdracht om een feest te organiseren. In elk level kunnen zij de benodigde gadgets verdienen: een feestzaal, taart, hapjes, kleding, een DJ etc. In het welkomstpakket zit een handleiding met uitleg.

Dus je mag het in je eigen tempo doen. Voor het beste resultaat adviseren wij om per keer maximaal 15 – 20 minuten te oefenen. Als je dit 4 of 5 dagen per week doet kun je al na 13 weken je typediploma halen.

Als je andere leestekens krijgt dan dat je typt, bijvoorbeeld je typt dubbele punt en je krijgt een plus, dan ligt dit aan de standaard invoertaal. Via het configuratiescherm kun je de standaard invoertaal wijzigen in Verenigde Staten Internationaal. Ook kun je door de linker Controle en Shift gelijktijdig in te drukken schakelen in verschillende standaard invoertalen.
Bij het resultaten overzicht zie je in twee grafieken hoe je vorderingen verlopen. Eén grafiek voor de aanslagen per minuut en één grafiek voor het foutenpercentage. Tevens is hier te zien hoe het gaat met je huiswerk. Heb je alles af en gaat dit volgens de verwachtingen? Ook kun je bij het resultatenoverzicht zien welke letters je nog moeilijk vindt. Door op deze letters te klikken krijg je extra oefeningen voor deze letters.

Na het afronden van het 13e level staat het examen voor de cursist klaar.

Je hebt een jaarlicentie. Binnen deze periode mag je examen blijven doen tot je het hebt gehaald.
In principe is leren typen met de TypeApp voor iedereen geschikt. Echter het programma is qua uitstraling afgestemd op leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar.

Onderwijs

De TypeApp kan individueel door leerlingen worden gevolgd. De aanmeldingsformulieren kunnen naar de school worden opgestuurd. Ook kan de TypeApp op school ingezet worden als naschoolse activiteit. Docenten van Basic Typewriting geven dan 12 weken les. Het is ook mogelijk om de TypeApp in te passen in het onderwijsprogramma voor de groepen 6, 7 of 8. Leraren van de school krijgen dan toegang tot het volgsysteem en kunnen de leerlingen van de eigen klas volgen. Vraag naar de mogelijkheden!

TypeApp, gelooft in de kracht van persoonlijke begeleiding. Wij maken gebruik van de mogelijkheden van onze online leeromgeving de TypeApp, maar daarnaast wordt elke cursist vanaf het begin van de cursus tot het behalen van het diploma begeleid. Bij de klassikale lessen door de docent en bij de online lessen vanuit het instituut.

Wij zijn al bijna 25 jaar specialist op het gebied van typecursussen voor kinderen. Bij ons staat het belang van het kind voorop. Met de unieke lesmethode kan elk kind in slechts enkele weken een waardevolle vaardigheid aanleren. Door onze persoonlijke begeleiding krijgt iedere cursist een cursus op maat.

Algemeen

In het programma kun je deze gegevens opnieuw aanvragen. Mocht het niet lukken kun je altijd contact opnemen per telefoon of e-mail.
Bij de cursusprijs zit alles inbegrepen. Er worden verder geen bijkomende kosten berekend. De prijs is inclusief examen, diploma, persoonlijke begeleiding, toegang tot een eigen leeromgeving, cursusmaterialen en eventuele extra hulpmiddelen.
Bij de online cursus betaalt de cursist bij aanmelding via i-DEAL.

Ja, alle aanpassingen die nodig zijn bij dyslexie zijn in het programma verwerkt. De letters kunnen zowel visueel als auditief worden aangeboden, de achtergrond/letterkleur kan worden ingesteld en er is voor een lettertype gekozen waarbij alle letters afwijkend zijn. Ook de letters, die gespiegeld kunnen worden.

Nee, alle aanpassingen zijn verwerkt in het programma. Er zijn geen extra kosten voor een dyslexievariant.
BTA is CRKBO gecertificeerd. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

De typecursus heeft een jaarlicentie. De cursist heeft dus 12 maanden de tijd om het diploma te behalen. Volg je de door ons voorgestelde tijdsbesteding, dan ben je binnen 13 weken klaar met de opleiding.

Wij hanteren geen minimale of maximale leeftijd. De lesmethode werkt voor jong en oud. Ook volwassenen volgen de typecursus bij BTA. Voor een optimaal resultaat en motivatie is de cursus echter speciaal ontwikkeld voor basisschool- leerlingen in de leeftijd van 8 – 14 jaar.

De online leeromgeving werkt via Internet in de meest gebruikte browsers.

Starten met de online cursus kan op ieder gewenst moment. Waar en wanneer je wilt.

Ja, elke week ontvangt u een voortgangsrapportage op het door u opgegeven e-mailadres. Met de inloggegevens van de cursist kunt u ook online  de resultaten bekijken.

Je hebt een jaarlicentie. Volg je de door ons aangegeven tijdsbesteding van 5 dagen per week dan kun je al binnen 13 weken in het bezit zijn van je diploma.

BTA staat ingeschreven in het Centraal Register kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Opname in dit register betekent dat BTA voldoet aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor kort Beroepsonderwijs. Opname in dit register is een gevolg van een kwalitatieve audit van onze organisatie. Uitgangspunten bij deze audit zijn: zorgvuldigheid, kennis, rechtszekerheid en betrouwbaarheid.