Het AZERTY toetsenbord wordt gebruikt in België, Frankrijk en de overige Franstalige gebieden. Er is al enige tijd veel belangstelling voor de typecursussen van TypeApp in België. In België hebben ze het dan over dactylografie (typen) en clavier (het toetsenbord)

Er zijn 3 versies beschikbaar:

TypeApp KIDS             Kinderen van 10 – 13 jaar
TypeApp Youngsters  Jeugd van 14 – 18 jaar
TypeApp Business      Volwassenen

Elke versie is aangepast op de doelgroep.

Het is mogelijk om de typecursus met het Azertytoetsenbord te volgen in het Nederlands of het Frans. De typecursus bestaat uit 12 levels met in elk level uitleg en oefeningen. Na afronding van elk level ontvang je een resultatenoverzicht. Het beste resultaat, het leren blindtypen, wordt behaald bij het afronden van één level per week. Na 12 weken ben je klaar voor het examen. 98% van de cursisten rond de cursus in één keer met een positief resultaat af.  Je mag uiteraard ook een eigen planning maken. Je hebt immers een jaar de tijd om de cursus af te ronden.

Toetsenborden voor landen, die het Latijnse schrift gebruiken, kunnen worden ingedeeld in twee hoofdgroepen: AZERTY en QWERTY.

   

AZERTY verwijst naar een systeem van indeling van toetsen op toetsenborden en typemachines, waarvan de eerste rij letters begint met de A, Z, E, R, T en Y. Het is de meest gebruikelijke indeling in België en in Frankrijk. Het toetsenbord (“clavier“) is ontworpen om gemakkelijk Franstalige teksten te kunnen invoeren, maar wordt niet alleen in Franstalige gebieden gebruikt: In heel België, waaronder het Nederlandstalige Vlaanderen, is AZERTY de norm.

Om deze reden heeft TypeApp een AZERTY-typecursus ontwikkeld in de talen Frans en Nederlands. TypeApp kan nu geheel België én Frankrijk bedienen in het leren blindtypen.